ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 
 

Το σύνολο των φοιτητών/τριών στην Πανεπιστημιακή μονάδα της Λέσβου υπερβαίνει τους 4000 ( σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο).
 

Η ζωή στην πόλη  της Μυτιλήνης συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της μικρής κλίμακας, αλλά και της έντονης φοιτητικής ζωής σε ένα τόπο με μεγάλη ιστορία και παράδοση. Το νησί της Λέσβου προσφέρει μέρη εντυπωσιακής ομορφιάς και αρμονίας, ενώ διαθέτει σημαντικούς χώρους πολιτισμού όπως μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, το απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι, κ.ά. Το μεσαιωνικό χωριό του Μόλυβου με την γειτονική Εφταλού, αλλά και οι περιοχές στο Σίγρι, την Ερεσσό, τα Βατερά, το Πλωμάρι συγκεντρώνουν το τουριστικό και περιηγητικό ενδιαφέρον των επισκεπτών.Στην πόλη της Μυτιλήνης εντάσσονται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Τεριάντ, το Μουσείο Θεόφιλου, το Κάστρο που δεσπόζει στο λιμάνι, και μια σειρά από άλλα.


Η φοιτητική διασκέδαση συνδυάζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσο σε τοπικό όσο και στο περιβάλλον του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, την έντονη νυχτερινή ζωή στα μπαράκια του λιμανιού, και τα ταβερνάκια με το ούζο, τους παραδοσιακούς μεζέδες και το χταπόδι. Υπάρχει ταυτόχρονα έντονη αθλητική ζωή με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα και άλλες δραστηριότητες στις οποίες οργανώνονται προπονήσεις και αγώνες, ενώ δεν λείπουν μουσικές εκδηλώσεις και παραστάσεις. Σημαντικό ρόλο στην πανεπιστημιακή ζωή παίζει η πολιτιστική εβδομάδα που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο εαρινό εξάμηνο.

 

Η πόλη της Μυτιλήνης, συνδέεται ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και έχει επιπλέον ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με την Καβάλα, τη Λήμνο και τα Δωδεκάνησα. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε αεροπορική σύνδεση και με την Κρήτη.


 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ