ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 

Στην Πανεπιστημιακή μονάδα της Μυτιλήνης, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να ενταχθούν σε ομάδες ψυχαγωγικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τον πολιτισμό, εμπλουτίζοντας τα ενδιαφέροντά τους με ποικίλες δραστηριότητες και αναπτύσσοντας το πνεύμα τους με βάση τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη έκφραση.


Οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Μυτιλήνης και στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν οι φοιτητές, είναι οι εξής:
 

Θεατρική ομάδα

Τα μέλη αυτής της ομάδας καλούνται να ασκήσουν τις ικανότητές τους και να αναζητήσουν την κλίση τους στην υποκριτική τέχνη, με τη δυνατότητα που τους δίνεται να ανεβάσουν επί σκηνής θεατρικές παραστάσεις αρχαίων αλλά και σύγχρονων δημιουργών.

   

Κινηματογραφική ομάδα

Στην κινηματογραφική ομάδα, οι φοιτητές συζητούν για κινηματογραφικές ταινίες, ενημερώνονται για τις νέες τάσεις της μεγάλης οθόνης και προσφέρουν εβδομαδιαίως δύο κινηματογραφικές προβολές.

   

Χορευτική ομάδα

Στη Μυτιλήνη, δραστηριοποιούνται δύο χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακού και μοντέρνου χορού, οι ομάδες των οποίων λαμβάνουν μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

   

Φωτογραφική ομάδα

Τα μέλη αυτής της ομάδας συγκεντρώνονται και μαθαίνουν τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, ανταλλάσσουν απόψεις, επιδιώκουν την απόκτηση φωτογραφικών εμπειριών σε διάφορα μέρη της Λέσβου και συμπληρώνουν τη δραστηριότητα με εκθέσεις φωτογραφικού υλικού.

   

Μουσικές ομάδες

Οι φοιτητές της Μυτιλήνης έχουν δημιουργήσει πάνω από δέκα μουσικά συγκροτήματα, που καλύπτουν όλο το μουσικό φάσμα, της ελληνικής και ξένης μουσικής.

   

Ραδιοφωνικός φοιτητικός σταθμός

Ο ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει όλο το εικοσιτετράωρο και μουσική εκπομπή μπορεί να έχει κάθε φοιτητής.


Επίσης, κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5ης  Ιουνίου, διοργανώνονται εκδηλώσεις από το Σύλλογο του Τμήματος Περιβάλλοντος.
 

Τέλος, η πολιτιστική παρουσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου ολοκληρώνεται με την πολιτιστική εβδομάδα. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νησί και στόχος της είναι να γνωριστούν οι φοιτητές των τμημάτων μεταξύ τους, να συζητήσουν τα κοινά τους προβλήματα και να ψυχαγωγηθούν, διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ